Vítejte na stránkách klubu Moravian Dragons!

Moravian Dragons je skupina asi padesáti  nadšenců v různých věkových kategoriích, kteří se už od roku 2004 úspěšně baví pádlováním na dračí lodi. Jsme pyšní na to, že pro Vás každoročně můžeme zorganizovat jednu z největších a nejúspěšnějších sportovních akcí regionu  - “Přerovský Festival Dračích Lodí”. Sportovně - společenský víkend určený čistě pro širokou veřejnost.

Přerovští dragoni ovládli svět!

V polovině září se pozornost všech příznivců dračích lodí upjala k Mistrovství světa národů v americké Atlantě. Z dějiště letních Olympijských her v roce 1996 si tehdy česká výprava dovezla dvě zlaté medaile díky rychlostnímu kanoistovi Martinu Doktorovi.

Mistrovství světa dračích lodí 2018 však bylo ještě mnohem úspěšnější!

Aréna pro rychlostní vodní sporty Lake Lanier Olympic Park se nachází u městečka Gainsville vzdáleného asi hodinu cesty severovýchodně od Atlanty ve státě Georgia.

Za Atlantik se vypravil tým 55 závodníků. Členové z Moravian Dragons byli ve většině posádek.

Čtvrtek 13.9.2018 byl ve znamení 500m trati. Kategorie Seniorská (dospělí) na malé lodi (10‘) MUŽI a Seniorská na velké lodi (20‘) MIX dojeli třetí, Juniorská 10‘ MIX, Junioři 10‘, Seniorská 10‘ ŽENY a Seniorská 20‘ MUŽI dojeli pro stříbro. Nejlépe si vedli borci Masters 40+ 10‘, kteří se stali mistry světa s velkou převahou na trati a mohli si vychutnat státní hymnu při medailovém ceremoniálu.

Na nejdelší závodní trať 2000m se v pátek startovalo v 10s intervalech. Nejlépe se ukázali Junioři 10‘ a Seniorský 20‘ MIX, díky kterým i v pátek zazněla česká hymna a nejvýše vystoupala česká vlajka. Páteční medailovou sbírku ukončili Master 40+ 10‘ stříbrnou pozicí.

V sobotu se sprintovalo na "00m. První vytáhl do boje seniorský 10‘ MIX, ale nepodařilo se postoupit do velkého finále. Svými výkony si juniorky 10‘ i juniorský mix 10‘ vyjeli shodně stříbrná umístění těsně za týmy USA. Pořadí žen: 1. Německo, 2. Česká republika, 3. USA. Nejzkušenější borci Masters 40+ roztočili vysokou frekvenci posledního závodu malých lodí, v trati udrželi rychlost a v cíli s výrazným náskokem slavili zisk jejich druhého titulu na mistrovství. Druhá skočila reprezentace Maďarska a bronz putoval na Filipíny. V kategorii Senior MIX 20‘ ve finále nenechala filipínská posádka nikoho na pochybách o svých sprinterských kvalitách. Na druhém místě je už hnali čeští borci a zároveň uhlídali americkou posádku za svými zády.

V neděli 16.9.2018 zahájil šampionát opět 200m sprintem. Po dvou povedených jízdách si MUŽI 20‘ odváž" bronzové medaile. Junioři 10‘ MIX, Seniorky 10‘, Senioři 10‘ a Senioři 20‘si vychutnali stříbrné stupně vítězů za 2000m" Vůbec poslední jízdu české výpravy obstaral seniorský MIX na malé lodi na 2000m, který obsadil šesté místo.

V celkovém součtu si česká reprezent"ce s většinovou podporou přerovských dragonů dovezla až neuvěřitelně bohatou sbírku medailí. Z vod jezera Lanier vylovili čeští reprezentanti celkem 20 medailí, z toho 4 zlaté. Mužská část dokonce pohár za celkově nejúspěšnější kategorii celého šampionátu.

Všem členům českého týmu a samozřejmě také všem, kteří fandili na dálku patří velké DĚKUJEME!!!

Velký dík patří i městu Přerov a sponzorům, kteří podporují domácí kluby během jejich celoroční přípravy.

JM Přerov 2018-09-30 

 

Další informace