Vítejte na stránkách klubu Moravian Dragons!

Moravian Dragons je skupina asi padesáti  nadšenců v různých věkových kategoriích, kteří se už od roku 2004 úspěšně baví pádlováním na dračí lodi. Jsme pyšní na to, že pro Vás každoročně můžeme zorganizovat jednu z největších a nejúspěšnějších sportovních akcí regionu  - “Přerovský Festival Dračích Lodí”. Sportovně - společenský víkend určený čistě pro širokou veřejnost.

Na MS v Račících bez medaile, přesto spokojeni

Letošní úspěšnou sezónu jsme zakončili na Mistrovství světa klubů Mezinárodní kanoistická federace, které se na račickém kanále konalo o prodlouženém víkendu od 10. do 13. září 2015. Do středních Čech dorazili i závodníci zejména z evropských kanoistických velmocí a výrazně zvýšili úroveň závodů i konkurenci.

Přestože jsme nenavázali na zlato z červencového Mistrovství Evropy pořádaného stejnou federací v Dolomitech ani na stříbro a dva bronzy z kontinentálního šampionátu pod záštitou Mezinárodní/Evropské federace dračích lodí ve Francii, určitě jsme se v nabitém startovním poli neztratili.

V kategorii smíšených mixů malých lodí, tj. pro 10 pádlujících, se sešlo nejvíce přihlášených posádek. Našemu klubu, který celým soutěžním ročníkem prošel ve stejném složení a nelanařil posily z týmů, které na tom kterém mistrovství nestartovaly, či závodníky ad hoc, navíc přišel z osobních důvodů o dva pilíře a dnes již bezesporu legendární dragony Gajdu a Kopsona, kteří se výrazně podíleli na předchozích skvělých výsledcích, se podařilo ve sprintu na 200 metrů i na půlkilometrové trati probít do finále. Na delší vzdálenosti jsme cíl proťali jako šestí a na kratší jsme si o příčku polepšili. Páté místo jsme ve vlnách, větru a v těsných soubojích pádlo na pádlo ukořistili i ve vytrvalosti na 2 kilometry.

Po úspěšném vystoupení však ani s nadcházejícím ochlazením není čas na zimní spánek, neboť z kalendáře na nás výstražně pomrkává cíl příští sezóny - jarní Mistrovství světa klubů v Austrálii.

 

Další informace